تبلیغات
کوهستان آرک - کما
کوهستان آرک
به نام ایزد یکتا
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
درباره وبلاگ


سلام
روستای آرک در حدود۷۵ کیلومتری غرب شهرستان بیرجندودرشمال شهر خوسف در بین کوههای سر به فلک کشیده آرک و افکشت واقع شده است .آب شیرین وگوارای جاری شده از بلندای کوهسار و آبشار و طبیعت زیبا و بکر ، از ویژگیهای بارز ومهم این روستاست
دوستان عزیز چنانچه عکس یا مطلبی داریدجهت بروز شدن وبهتر شدن وبلاگ در خور روستای آرک برام بفرستید
درپایان هم مارو از نظرات وپیشنهادات ارزنده تان بی نصیب نگذارید
پاینده باشید....

مدیر وبلاگ : omidark :.
نویسندگان
نظرسنجی
شما دوست دارید موضوعات وبلاگ در چه مباحثی باشد؟







کما با نام علمی Ferula assa feotida گیاهی است که دراین روزها در بیابانهای منطقه بلنجیر وبه ندرت در اطراف آرک وحومه بصورت خودرو می روید و دارای خواصی دارویی از جمله ضد تشنج، ضد عفونی کنندگی و رفع بیماری های دستگاه گوارش است.

کما بوته ای سرسبز که در اواسط بهمن و اوایل فصل بهار در بیابانهای بلنجیر و صحراهای اطراف بصورت خودرو می روید ، این گیاه کمی سبز ساقه و برگ آن سبز و چرب است . خوراک زمستانی دام  است ولی استفاده داروئی فراوانی هم دارد در بهار در پای ریشه آن نوعی قارچ غیر سمی می روید که در بین مردم آرک به "سماروق" معروف است و  خیلی از قارچهای پرورشی بزرگتر و خوشمزه تر است.

کما نیز بوی خاصی دارد که بعضی ها از افراد آنرا خوشبو خطاب می کنند ( علف بهار )و بعضی دیگر از بوی آن بیزار ند.وقتی بز یا گوسفند ازاین گیاه بخورد شیر و ماستش عطر آن را می دهد و بسیار مقوی است . اهالی تمام مناطق ، این بوته و انواع آن را دوران تعطیلی نوروز  چیده و انواع خورشت و پلو را از آن درست می کنند.اما نکته ای که باید پس از خوردن این گیاه در نظر بگیرید این است که خود را برای چند ساعت خواب آماده کنید چراکه این گیاه بشدت خواب آور است.

 از کما برای مصارف داروئی و درست کردن شربت صمغی می گیرند و برای از بین بردن بوی آن از اسانسهای نعناع ، سعتر ، زوفا و غیره استفاده می کنند . مرحوم دهخدا کما را همان (انغوز ، انگدان) و یا از تیره آن می داند .


روش پخت:
ابتدا پس از جدا کردن قسمت اصلی ساقه گیاه و شست و شوی کامل با آب، آن را در یک دیگ پر از آب به مدت یک ساعت می جوشانند تا کامل پخته شود.سپس آن را آبکش کرده و آب آن را گرفته و با اضافه کردن سیر، گردو، نمک، ادویه،تخم مرغ و سیب زمینی این غذای خوشمزه را در روغن کاملا می پزند.بعضی از خانواده ها هم پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافی کما را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند تا در ایام دیگر سال به صورت نوبر از آن استفاده کنند.و اما این سوال که آیا این گیاه خوردنی از نظر علم پزشکی سالم است یا خیر؟ آیا خوردن آن برای انسان ضرر هایی دارد .بر اساس گفته های گذشتگان و بزرگان تاکنون موردی از مسمویت یا بیماری با خوردن این گیاه به دست نیامده و بنابر علم پزشکی کما یک گیاه خودرو است و با آب باران و نور خورشید سالم رشد می کند، باید سالم باشد.



نوع مطلب : آموزنده، متفرقه، 
برچسب ها : کما، خواص کما، کوهستان آرک،
لینک های مرتبط :
          
جمعه 1 اسفند 1393
پنجشنبه 14 اسفند 1393 10:31 ق.ظ
سایتتودیدم منوریدن گرفت
omidark :.همچین،،،،نام تو را هرکه دید،،،
سپاس از ادب
چهارشنبه 6 اسفند 1393 10:24 ب.ظ
باسلام فراوان و آرزوی موفقیت.ممنون بابت مطالب زیباتون.
omidark :.سلام
متشکرم آقا سجاد،همچنین،
خیلی لطف کردی
سه شنبه 5 اسفند 1393 08:34 ب.ظ
سلام حاجی امید مواظب باش کما نخوری بعدش بری بانک سابقه خوبه نداره ای کماها...
omidark :.سلام
قربون حاجی برم من!!!
شنبه 2 اسفند 1393 10:00 ق.ظ
مطلب جالبی بود استفاده كردیم.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
 اوقات شرعی پخش زنده حرم

فال حافظ


استخاره آنلاین با قرآن کریم





Up Page

ابزار وبلاگ | آی پک 4
قالب وردپرس | بک لینک
ناریا | یاس تم
کد پرش به بالای صفحه وب
www.20Tools.com--->
  • کد نمایش افراد آنلاین
  • اسکرول بار